Aceleasi standarde europene ne vor impune de la 1 ianuarie 2007 sa renuntam la o parte dintre traditiile legate de sacrificarea porcilor si a mieilor.
Procesul de transformare a satului romanesc in sat european, dupa aderarea la UE, afecteaza si obiceiurile traditionale de taiere a porcului de Craciun sau a mielului de Paste. Incepind cu anul 2007, taranul roman va fi nevoit sa tina cont de mai multe aspecte, inainte de a-si sacrifica animalele din ograda pentru masa de sarbatori.
Cea mai importanta etapa este aducerea animalului la stadiul de inconstienta inainte de a fi taiat, prin procesul de asomare. Placerea taierii porcului in ajun scade si cu a doua etapa, care impune taierea animalului sacrificat pentru consum doar de catre macelari profesionisti, respectindu-se obligatoriu normele de igiena.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Povestea porcului spusa de UE.