Evaluarea unitatilor din domeniul alimentar pentru produse de origine non-animala brutarii, mori, prese de ulei, fabrici de produse zaharoase si de conserve arata ca fiecare a cincea unitate care exista in peisajul economic autohton va fi inchisa intre 1 octombrie si 31 decembrie 2006. Masura ar putea avea efecte dramatice, atat din perspectiva clientilor pentru ca in cauza sunt multe brutarii, multe dintre ele in localitati izolate -, cat si din perspectiva salariatilor care vor fi disponibilizati. Inchiderea a 1.600 de unitati cu profil alimentar nu e un lucru de gluma.
Doar 5% din unitati, conforme standardelor europene
Agentia Nationala Sanitar-Veterinara n-a terminat inca evaluarea tuturor unitatilor din sectorul non-animal. Potrivit lui Liviu Rusu, director in cadrul ANSV, deocamdata au fost evaluate 8.252 de unitati, numai circa 85% din totalul unitatilor pentru produse alimentare de origine non-animala. Sunt inca localitati izolate, precum cele din Muntii Apuseni, unde nici inspectorii ANSV nu au ajuns, darmite Europa. In plus, situatia din teren e de multe ori diferita fata de cea din statistici: la tara, in loc de o brutarie, in realitate functioneaza doua sau trei.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Integrarea inchide una din cinci brutarii.