Angajatii au inceput azi dimineata sa demonteze gardurile si bancile de langa fantana din Piata Universitatii, pentru lucrarile de modernizare a zonei anuntate cu o saptamana in urma.

Reprezentantii Primariei Capitalei au plecat insa la venirea Politiei, deoarece nu aveau o autorizatie pentru efectuarea lucrarilor, potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei Salvati Bucurestiul, citat de adevarul.ro.

"Muncitorii firmei Tehnologica Radion care scoteau bordurile trotuarului din zona au prezentat Politiei o autorizatie pentru intretinerea carosabilului si a trotuarului. Autorizatia precizeaza ca nu se aplica pentru constructii si desfiintari, pentru aceste lucrari fiind nevoie de o autorizatie emisa in baza Legii constructiilor 50/1991", se spune in comunicat.

Mai multe organizatii neguvernamentale contesta proiectul afisat de Primaria Capitalei pentru zona fantanii din Piata Universitatii din mai multe motive:

  • nu a existat o consultare publica pentru o zona simbol a Bucurestiului;
  • nu a existat un concurs de arhitectura si urbanism pentru zona, desi Primaria Capitalei se angajase la un astfel de concurs in fata Ordinului Arhitectilor;
  • amenajarea unei zone extrem de importante a Bucurestiului s-a incredintat unei firme de drumuri.