Astfel, daca numai 41,0% dintre cei cu varsta cuprinsa in intervalul 18 – 25 ani intra in categoria celor care postesc, atunci cand ne referim la cei cei care au peste 56 ani, procentul creste pana la 66%.

De asemenea, trebuie precizat faptul ca postul nu este tinut numai pentru „curatarea sufleteasca” ci si pentru „detoxifierea organismului”.

Acest aspect este ilustrat de faptul ca 52,1% dintre respondentii care tin post fac acest lucru atat din convingeri religioase, cat si din motive de sanatate, 37,5% numai din convingeri religioase, iar 10,4% deoarece este benefic pentru sanatate.

In ceea ce priveste alimentele consumate in perioadele de post, in topul primelor cinci categorii de produse consumate frecvent se afla:
- fructe proaspete (96,1%),
- mancare gatita (93,5%),
- legume - proaspete si uscate (90,9%),
- masline (71,8%),
- legume conservate (67,7%).

Studiul a fost realizat de catre Mednet Marketing Research Center in perioada 15 – 29 Februarie 2012 pe un esantion reprezentativ. Au fost intervievate telefonic 1000 de persoane din mediul urban cu varsta cuprinsa in intervalul 18 – 70 ani.

Tu postesti?