Corpul de control al ministrului Educatiei a inceput, luni, o ancheta la Liceul "Jean Monnet", pentru a vedea daca incidentul in urma caruia o eleva l-a acuzat pe profesorul de sport ca a violat-o este un caz izolat sau daca regulamentul scolii permite incurajarea unui astfel de comportament.

Ancheta se va derula timp de doua zile, a declarat Tudorel Urian pentru MEDIAFAX.

"Actiunea vizeaza intreaga activitate a unitatii de invatamant, pornind de la cazul elevei care a acuzat profesorul de sport ca a violat-o. Corpul de control vrea sa vada daca acesta este un caz accidental sau daca regulamentul scolii permite incurajarea unui astfel de comportament", a spus Tudorel Urian.

In urma ultimei anchete realizate la liceu, institutia si-a pierdut dreptul de a organiza excursii cu elevii claselor V-XII.

Cazul violului de la Jean Monnet a intrat in vizorul public prima data pe 3 noiembrie, cand o eleva de clasa a XII-a s-a prezentat, la Sectia 1 Politie insotita de parinti si a depus plangere impotriva unui profesor de sport de 26 de ani, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal.

Profesorul a fost mai intai cercetat in libertate, dar saptamana trecuta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Tatal fetei este de parere ca profesorul este singurul vinovat, desi anchetele au vizat si elevii si cadrele didactice, pentru comportament necorespunzator.