Datele statistice disponibile in 2008 indicau faptul ca Romania se situa pe ultimul loc in Europa in privinta participarii la o forma de educatie a tinerilor cu varste intre 15-24 de ani. In 2009, aproape 25% dintre elevii din mediul rural nu au mers la gimnaziu, in timp ce doar 45,2% dintre elevii din mediul rural participau la invatamantul liceal, rata de participare fiind cu 32% mai mica decat a celor din mediul urban

  • Principalele cauze ale abandonului scolar
Situatia financiara precara a familiei, lipsa de sustinere din partea acesteia, cat si dificultatile copiilor de a se adapta mediului liceal/ urban.

Pe parcursul lunii octombrie, World Vision Romania, alaturi de Pizza Hut si KFC, deruleaza campania ''Doneaza 1 leu, cladeste viitorul meu''. Aflata la a patra editie, campania are ca principal obiectiv strangerea de fonduri pentru a asigura accesul la educatie pentru cat mai multi copii defavorizati din mediul rural.

In cadrul proiectului sunt selectati copii care beneficiaza pe toata perioada liceului de consiliere si o bursa lunara care le acopera cheltuielile. Totodata, acestia sunt implicati intr-o serie de activitati extracuriculare, menite sa le permita o integrare cat mai buna la liceu si in mediul urban. Copiii sunt selectati in functie de situatia financiara a familiei, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a-si continua studiile.

Pntru donatii sau multe informatii despre proiect vizitati World Vision Romania.