"Am auzit de faptul ca domnul Mazare nu are bani sa reabiliteze cazinoul din Constanta, dar are bani, in schimb, pentru multe alte activitati mai putin importante. Ne-am gandit sa ii dam o mana de ajutor si cred ca acest cazinou trebuie sa ramana al constantenilor, in grija domnului primar Mazare, dar vom sustine noi cheltuielile cu reabilitarea", a spus Udrea, relateaza MEDIAFAX.

Ministrul i-a transmis miercuri primarului orasului Constanta o scrisoare in care arata ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului se va implica financiar in realizarea lucrarilor de consolidare si restaurare a cazinoului, insa cladirea trebuie sa ramana in proprietatea Consiliului Local.


La sfarsitul lunii iulie, Mazare a declarat ca este dispus sa vanda Cazinoul Constanta, cu un leu, Ministerului Culturii si Ministerului Turismului, pentru a fi reabilitat si modernizat, intrucat nu are fonduri pentru aceste operatiuni.

Cazinoul Constanta este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din Romania. Cladirea a fost construita din bani publici in perioada 1903-1910, arhitectul lucrarii fiind Daniel Renard, roman de origine elvetiana. Inaugurarea oficiala a cazinoului Constanta a avut loc in 1911.