Parintii au facut plangere penala impotriva medicilor de la Spitalul Elias, pe motiv ca acestia ar fi refuzat externarea deputatei, in conditiile in care familia dorea sa o duca la tratament la o clinica din strainatate, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Plangerea a fost inregistrata la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire Penala si Criminalistica -, desi competenta teritoriala ar fi revenit Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, potrivit surselor citate.

PICCJ a decis sa faca cercetarile in acest caz. Pe de alta parte, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 va dispune expertiza medico-legala, rezultatul urmand sa fie trimis procurorilor Parchetului instantei supreme.

Managerul Spitalului Elias, Doina Dimulescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca, avand in vedere evolutia fulminanta a bolii de care suferea Liana Dumitrescu si pentru ca familia a lansat acuzatii la adresa personalului medical, va face o nota catre Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 in vederea efectuarii expertizei medico-legale.


Pacienta a facut stop cardiac la ora 8.45, iar medicii au incercat sa o resusciteze timp de 46 de minute, fara ca inima sa reporneasca, a comunicat Spitalul Elias. Decesul a avut loc la ora 9.30.