Directorul general de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti a precizat ca din comisia care cerceteaza incidentul de la Palatul Parlamentului fac parte reprezentanti ai TVR, angajatorul lui Adrian Sobaru, si ai Camerei Deputatilor, locul unde s-a produs incidentul.
"ITM, potrivit Legii 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca doar va aviza dosarul de cercetare intocmit de comisia mixta", a declarat Constantin Bujor.

Acesta a precizat faptul ca, potrivit legii, ancheta ar trebui finalizata in zece zile lucratoare, existand insa si posibilitatea de prelungire, in conditiile in care in cazul de fata este necesara o declaratie scrisa din partea lui Adrian Sobaru, iar acesta se afla in imposibilitatea de a scrie, relateaza MEDIAFAX.

Directorul general de la ITM Bucuresti a adaugat ca accidentul ar putea sa nu faca parte din categoria accidentelor de munca deoarece a fost o actiune voita, cu elemente de sinucidere, iar evenimentul ar putea fi cercetat in afara muncii.

Adrian Sobaru este operat astazi de o echipa de medici neurochirurgi si chirurgi buco - maxilo - faciali, starea de sanatate a electricianului TVR fiind stabila.
Acesta prezinta fracturi la nivelul oaselor frontale, a nasului si a globilor oculari, insa nu are nicio leziune care sa ii puna in pericol viata, declara, joi, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), Catalin Carstoiu.

Motivatia tentativei de sinucidere urmeaza sa fie explicata de Adrian Sobaru si de psihologi.

[VIDEO] Tragedie in Parlament: Un barbat s-a aruncat de la balcon

Adrian Sobaru, angajat al TVR, s-a aruncat de la balconul Parlamentului in semn de protest, el strigand: "Boc, ati luat drepturile copiilor". Sobaru a cazut de la o distanta de cinci metri peste unul dintre pupitrele salii de plen, pe care l-a si rupt.