Intrebat cand ar putea fi declansata greva generala, Sebastian Oprescu a spus ca, probabil, acest lucru se va intampla odata cu asumarea raspunderii Guvernului pe Legea salarizarii, relateaza MEDIAFAX.

Acesta a precizat ca in urma deciziei presedintelui Traian Basescu de a retrimite in Parlament legea privind stimulentele, au revenit problemele care au dus la conflictul spontan de munca din luna octombrie. Liderii sindicatelor din administratie se intalnesc astazi cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, unul dintre punctele de discutie fiind si retrimiterea la Parlament a Legii de aprobare a OUG 1/2010 privind stimulentele.

Cand vor fi acordate stimulentele?

Presedintele Traian Basescu a trimis, miercuri, Parlamentului, cererea de reexaminare a Legii privind stimulentele, apreciind ca aceasta creeaza discriminari in randul salariatilor din administratia publica, incalcand in mod vadit principiile salarizarii unitare.

"In acest sens, consideram ca se impune abrogarea dispozitiilor legale care reglementeaza instituirea unor astfel fonduri care priveaza bugetul de stat de incasari in scopul stimularii personalului pentru indeplinirea atributiilor de serviciu", se arata in cererea de reexaminare.

Liderul SNFP declara, miercuri, ca decizia presedintelui de a retrimite in Parlament legea privind stimulentele nu este corecta si nici morala, fiind un motiv de a bloca buna functionare a institutiilor publice.

Presedintele Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, declara la randul sau, ieri ca pana pe 18 noiembrie, data dupa care ar putea fi stabilita greva generala in administratie, este posibil sa aiba loc proteste spontane, oamenii fiind nemultumiti ca nu isi primesc stimulentele.