Potrivit surselor militare, pe langa cutia neagra au fost descoperite si fragmente umane ale celor doi piloti decedati in urma accidentului aviatic, relateaza MEDIAFAX.

"S-a descoperit cutia neagra a MiG-ului si fragmente umane carbonizate ale celor doi piloti", au spus sursele citate. Echipele de militari si jandarmi au cercetat si periat zona in care s-a prabusit avionul in cursul dupa-amiezii de luni, dar si in noaptea de luni spre marti, la lumina reflectoarelor. La impactul cu solul, fragmentele aeronavei au fost imprastiate pe sute de metri.

Cauzele producerii accidentului aviatic sunt investigate atat de o comisie tehnica a Ministerului Apararii Nationale, cat si de Parchetul Militar Cluj.

Un avion de tip MiG 21 LanceR s-a prabusit, luni, in apropiere de Campia Turzii, cei doi militari aflati la bord pierzandu-si viata. In urma prabusirii aparatului MiG 21-LanceR au decedat capitan-comandorul Laurentiu-Nicolae Chirita si capitan-comandorul Sorin-Traian Avram, ambii avand o experienta de circa 1.000 de ore de zbor.

Militarii Comandamentului Diviziei 4 Infanterie "Gemina" Cluj-Napoca au participat astazi la o ceremonie religioasa in memoria celor doi piloti si au tinut un moment de reculegere. O ceremonie similara a avut loc si la Flotila 71 Aeriana Campia Turzii, de unde a decolat avionul de tip MiG 21 LanceR.

Citeste si:Incidente in care au fost implicate avioane de tip MiG