"Maricica Hahaianu a fost deconectata de la aparate, fiind constatat decesul", a declarat Alessandro Di Giovanni.
Vineri dimineata, medicii italieni anuntasera ca romanca in varsta de 32 de ani intrase in coma ireversibila, prezentand "edem cerebral grav".[Romanca agresata in Italia, in stare critica].
"Comparativ cu ziua de joi, starea pacientei s-a inrautatit simtitor. Encefalograma arata ca nu exista activitate cerebrala. Urmeaza sa fie activata comisia pentru constatarea mortii cerebrale", a comunicat initial Spitalul Casilino din Roma, potrivit MEDIAFAX.


Maricica Hahaianu, de profesie asistenta medicala, a fost lovita puternic de un italian de 20 de ani, pe 8 octombrie, in statia de metrou Anagnina, Roma, dupa o discutie mai aprinsa. La un moment dat, discutia a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn romancei, care a cazut si s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportata de urgenta la Spitalul Casilino din Roma unde a fost supusa unei interventii chirurgicale. Miercuri, romanca iesise din coma, dar starea ei era in continuare foarte grava.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a efectuat vineri o vizita la spitalul unde se afla iaceasta, cerand transferul suspectului la inchisoare, aceasta fiind de fapt in arest la domiciliu.

  • Tanarul italian va fi acuzat de omor

"Nu pot sa nu le cer procurorilor ca acest asasin sa nu fie transferat la inchisoare", dat fiind ca acum se afla in arest la domiciliu, a declarat primarul in cursul vizitei. La randul sau, agresorul, Alessio Burtone, sustine ca a actionat in legitima aparare, afirmand ca s-a temut de romanca pentru ca aceasta il amenintase. Initial, justitia italiana a decis ca agresorul sa fie plasat in stare de arest la domiciliu, dar procurorii au cerut transferul la inchisoare. Potrivit procurorilor, Alessio Burtone a mai fost implicat intr-un incident similar, in urma cu cateva luni, agresandu-l pe un adolescent pe o strada din Roma.

Intre timp, familia agresorului a trimis o scrisoare rudelor romancei, in care isi prezinta scuzele . "Scuzele sunt mereu un lucru pozitiv, care sigur va fi luat in considerare de judecatori, dar impotriva agresorului sunt alte lucruri, mai ales ca a mai fost implicat in astfel de cazuri", a precizat primarul Romei.

Acesta este de parere ca agresiunea impotriva romancei nu are un caracter rasist. "M-am intalnit cu ambasadorul si consulul Romaniei si mi-au confirmat opinia ca nu pare sa fie vorba de intoleranta, ci este o crima", a declarat primarul, citat de site-ul agentiei APcom.
"Sotul victimei, Adrian, este constient de aceasta realitate. Nu are niciun resentiment privind vreun act de rasism sau intoleranta, ci este doar furia fata de un nebun care a facut acest gest", continua Alemanno, precizand ca Primaria Romei ii va oferi asistenta acestuia, indiferent daca inmormantarea va avea loc in Italia sau in Romania.

  • Martori indiferenti

Anterior, Gianni Alemanno a denuntat indiferenta trecatorilor care au asistat fara sa intervina la agresarea romancei. "Este inacceptabil ca intr-un oras cum este Roma sa se intample astfel de agresiuni si sa nu existe o reactie a tuturor celor care vad asa ceva", a declarat Gianni Alemanno dupa ce a vazut imagini ale agresiunii din statia de metrou. "Dupa vederea imaginilor, cred ca poate exista o reclamatie pentru refuz de acordare a ingrijirilor medicale de catre martori", a declarat primarul Romei.

Agresorul din Italia risca 18 ani de inchisoare