Rezultatele verificarilor derulate de echipa de lucru vor fi cuprinse intr-un raport, ce urmeaza sa fie prezentat presedintelui Traian Basescu, saptamana viitoare, se arata intr-un comunicat de presa de vineri al MAI.

In 24 septembrie, aproximativ 6.000 de sindicalisti ai "Cartel Alfa", majoritatea politisti si angajati ai penitenciarelor, au plecat intr-un mars ilegal de la Guvern spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete si lumanari si au strigat "iesi afara javra ordinara", referindu-se la seful statului, transmite MEDIAFAX.

In urma protestului ilegal, atat presedintele, cat si premierul au renuntat la serviciile de escorta ale Politiei. Premierul a revenit, marti, asupra deciziei.

Duminica, 26 septembrie, presedintele Traian Basescu a declarat ca salariatii MAI care au manifestat in 24 septembrie, la Cotroceni au incalcat legea, mentionand ca acestia, prin gestul ilegal facut, au subminat autoritatea statului roman.

Scandalul a culminat cu demisia din functie a ministrului de Interne Vasile Blaga. Portofoliul de la MAI a fost preluat, luni, de catre liderul senatorilor PDL Traian Igas.

Seful statului a declarat, la preluarea sefiei MAI de catre Traian Igas, ca vrea un raport al Guvernului despre manifestatia de la Cotroceni a politistilor, mentionand ca demisia lui Vasile Blaga "substituie" gesturile celor responsabili.