• Acestia spun ca vor contesta decizia in istanta

Jandarmeria i-a amendat pe cei zece reprezentanti ai protestatarilor de la Palatul Cotroceni chiar in data de 24 septembrie, a anuntat astazi Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Administratiei si Internelor, Marian Gruia, potrivit MEDIAFAX.

Printre acestia se aflau patru lideri de sindicat politisti, ceilalti fiind reprezentanti ai diferitelor sindicate afiliate la Confederatia "Cartel Alfa". "Au fost alte doua persoane de la «Cartel Alfa» care au semnat protocolul, iar pe noi ne amendeaza ca «organizatori»", a declarat Marian Gruia. Potrivit liderului sindical, printre cele doua persoane responsabile de miting se numara secretarul general al "Cartel Alfa" Ioan Homos.

Vineri, 24 septembrie, aproximativ 6.000 de sindicalisti ai "Cartel Alfa", majoritatea politisti si angajati ai penitenciarelor, au plecat intr-un mars ilegal de la Guvern spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete si lumanari si au strigat "iesi afara javra ordinara".

Imaginile video de la marsul si mitingul neautorizate de la Palatul Cotroceni au fost expertizate de specialistii de la Jandarmeria Capitalei si ulterior trimise la MAI. Marti seara, imaginile si sesizarea Jandarmeriei Capitalei privindu-i pe cei trei au ajuns la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, pentru continuarea cercetarilor.

CSAT se va intruni in sedinta, joi, la ora 13.00, la Cotroceni, cand va fi prezentat si raportul Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din MAI referitor la incidentele petrecute in 24 septembrie.

Citeste pe acelasi subiect:

[VIDEO] Mitingul sindicalistilor: Protestatarii au recurs la violente