Christian Ciocan a precizat ca realizatorul TV a fost invitat sa dea o declaratie la Sectia 9, marti, unde a negat toate acuzatiile care i s-au adus, relateaza MEDIAFAX.

Comisarul Ciocan a mai spus ca politistii au inceput cercetarile dupa ce s-au autosesizat in acest caz, precizand ca presupusa victima nu a depus nicio plangere pana in momentul inceperii verificarilor, ci doar a relatat la Politie despre aceasta situatie.

Totodata, fata de 12 ani si mama sa, care a fost implicata intr-o relatie cu Cristian Tabara, au fost audiate de politisti. Potrivit lui Ciocan, minora a relatat in detaliu cum realizatorul TV ar fi abuzat de ea, pe vremea cand mama sa si Tabara formau un cuplu.

Christian Ciocan a adaugat ca, in urma depunerii declaratiilor tuturor partilor implicate, politistii urmeaza sa desfasoare o serie de acte procedurale.

Contactat, miercuri, de catre agentia MEDIAFAX, Cristian Tabara a refuzat sa faca orice fel de comentariu.

El declarase marti ca nu stia de acuzatiile care i se aduc si ca va urma calea oficiala in acest caz.

"Nu stiam de acest dosar. Astept intai sa aflu ceva oficial. Daca exista intr-adevar aceasta chestiune, prefer sa urmez calea oficiala. Nu stiu ce este cu toata povestea asta. Este o prostie cap-coada", a spus marti Cristian Tabara.

  • Politia a trimis la Parchet dosarul lui Cristi Tabara, cu propunere de neincepere a urmaririi penale

De asemenea, politistii bucuresteni au trimis,miercuri, catre Parchetul Capitalei,dosarul in care a fost facuta o plangere pe numele lui Cristian Tabara,pentru viol,cu propunere de neincepere a urmaririi penale,pentru ca nu sunt probe care sa confirme existenta unui viol,au declarat surse judiciare.

Cristian Tabara ar trebui sa se casatoreasca sambata, spun sursele NewsIn, care precizeaza ca scandalul in care a fost implicat sub acuzatia de viol ar putea fi o posibila razbunare. Presa a relatat, marti, ca fiica fostei concubine a lui Cristian Tabara a facut o plangere la politie, in care il acuza pe directorul Directiei Film a TVR de viol.

Parchetul General a precizat, la randul sau, intr-un comunicat remis marti, ca informatiile aparute in presa potrivit carora realizatorul TV Cristian Tabara ar fi cercetat de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 pentru viol sunt eronate, iar numarul de dosar publicat se refera la alta cauza.

"Afirmatia din articol conform careia <<In dosarul penal cu nr.2279/P/2010, procurorii Parchetului de pe langa Sectorul 2 Bucuresti desfasoara acte premergatoare inceperii urmaririi penale impotriva numitului Tabara Cristian sub aspectul savarsirii infractiunii de viol asupra unui minor, fapta prevazuta de articolul 197, alin.3 din Codul Penal>> si care precizeaza ca purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 2 a confirmat existenta dosarului penal nr. 2279/P/2010 la Parchetul de pe langa Judecatoria sector 2, in faza de acte premergatoare, este eronata", se arata in comunicatul Parchetului General.

Totodata, potrivit sursei citate, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 2 nu a confirmat existenta pe rolul acestei unitati de parchet a respectivei cauze, intrucat nu a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 2, iar la numarul de dosar indicat in articolul de presa figureaza o alta cauza, avand alt obiect si alte parti.

De asemenea, Parchetul General sustine ca plangerea prealabila "reprezinta o manifestare de vointa a unei persoane de a incunostinta organele judiciare cu privire la aspecte pentru care solicita sa fie efectuate cercetari".

"Prin urmare, existenta unei plangeri nu echivaleaza cu existenta infractiunii reclamate de persoana care a sesizat organele judiciare. Scopul actelor premergatoare este, potrivit normelor procesual penale, tocmai stabilirea existentei sau inexistentei aspectelor pentru care o persoana a sesizat organele judiciare. Consecvent obligatiilor legale de informare corecta a opiniei publice si avand in vedere caracterul preponderent nepublic al urmaririi penale, reprezentantii parchetelor nu au obligatia legala de a informa cu privire la actele de urmarire penala efectuate in cauzele penale aflate in faza actelor premergatoare", se mai arata in comunicat.

Cristian Tabara, tarat intr-un scandal sexual