Duminica, 29 noiembrie 2009, incepind cu ora 19.00, va avea loc lansarea cartii "Antropologia corpului si modernitatea", prilejuita de spectacolul "Ceea ce am convenit noi a fi hazard", de Ion Dumitrescu.


„Antropologia coprului si modernitatea” de David le Breton apare la Editura Cartier. Aici, autorul studiului, David le Breton intreprinde ultima antropologie a corpului occidental in oglinda cu cel al societatilor holiste, comunitare. Perspectiva medicului occidental si cea a vraciului comunitar nu sunt doua pozitii antagoniste, ci doua discursuri care se adreseaza unor realitati corporale diferite. Incepind prin a fi considerat o masinarie independenta de om (Vesalius), de la rezidual la supranumerar, trecind fragmentari, transplanturi de organe, grefe pe fata, procreare fara sexualitate, uter ocazional, fetisizare a ADN-ului, om ca informatie pura si cyborgizare.

Lansarea cartii intra in perfect acord cu reprezentarea spectacolului conceput de Ion Dumitrescu, "Ceea ce am convenit noi a fi hazard", o instalatie coregrafica unde corpul performerului devine o suprafata aflata la dispozitia spectatorilor devenite persoane active in cadrul showului.