Totusi, potrivit medicilor, soferul microbuzului, Petru Apostu, de 26 ani, din comuna ieseana Scheia, are sanse mici de supravietuire pentru ca a suferit multiple fracturi si leziuni interne.

"O concluzie provizorie este ca soferul microbuzului nu a respectat semnalele vizuale si acustice la trecerea pe cale ferata. Facem cercetari sub aspectul uciderii din culpa", a declarat procurorul Mihai Covalciuc, potrivit NewsIn.

Apostu a fost amendat de sapte ori in ultimul an. Toate sanctiunile au fost pentru incalcarea regulilor de circulatie. Si vineri, soferul facea o cursa ilegala si, in plus, el nu avea contract de munca. Fara sa observe ca semnalele luminoase si acustice ale barierei erau pornite, soferul a incercat sa traverseze calea ferata in timp ce numara banii adunati de la localnici, arata si Realitatea.net. Un tren care circula cu viteza regulamentara de 80 km pe ora, a lovit microbuzul. 13 persoane si-au pierdut viata in acest accident tragic.

Tragedie: 13 morti in urma coliziunii dintre un tren si un microbuz


Potrivit procurorului Covalciuc, toate persoanele decedate au fost identificate, fiind efectuate si necropsiile. Varstele decedatilor sunt curpinse intre 8 si 65 ani, cei mai multi dintre acestia erau locuitori din comuna Scanteia. Doua persoane sunt din comuna Tacuta (judetul Vaslui), iar alte trei sunt din comuna Grajduri (judetul Iasi).

Trenul privat Iasi - Brasov a lovit in plin vineri, un microbuz ce se deplasa pe ruta Bodesti (comuna Scanteia) - Iasi, accidentul soldandu-se cu 13 morti si trei raniti.