Cauzele accidentelor sunt de cele mai multe ori imprudenta, concretizata in principal in viteza excesiva si depasiri neregulamentare. In primele sase luni ale acestui an, pe aceasta sosea s-au produs 96 de accidente grave, soldate cu 52 de morti si 77 de raniti grav, arata evz.ro.

Potrivit statisticilor, locul secund al aceluias clasament sumbru este ocupat de DN 6 (Bucuresti-Cenad), unde, anul acesta, s-au inregistrat 82 de accidente rutiere grave, soldate cu 46 de morti, urmat de DN 1 (Cluj-granita cu Ucraina), cu 36 de accidente grave.

Asa cum va aratam chiar ieri, la polul opus, cele mai sigure artere, sunt nominalizate de politisti urmatoarele rute - Bucuresti-Ploiesti-Brasov-Sibiu-Alba-Cluj-Oradea-Ungaria, Bucuresti-Titu-Gaiesti-Pitesti-Sibiu-Sebes-Deva-Arad-Nadlac, Bucuresti-Urziceni-Buzau-Ramnicu Sarat-Focsani-Bacau-Roman-Suceava-Siret, Turda-Targu Mures-Reghin-Toplita-Borsec-Piatra Neamt-Bacau, Brasov-Sighisoara-Targu Mures si Drobeta Turnu Severin-Targu Jiu-Horezu-varianta Sud Ramnicu Valcea D.N.7.