Este adevarat ca necesitatile nutritionale ale unei femei variaza in functie de varsta, de anumite perioade din viata, precum menopauza, sarcina, convalescenta, etc. de capacitatea organismului de asimilare a acestora si destul de mult de metabolism, insa anumite vitamine si minerale nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica.

Atunci cand un element vitaminic sau mineral este prezent in organism, in surplus sau in minus, ori cand lipseste cu desavarsire, sanatatea cea de toate zilele incepe sa ne joace feste. Astfel se nasc anemiile, senzatiile de ameteala, dar si starea de epuizare fizica sau nervoasa. In consecinta, alimentatia unei femei trebuie sa fie cat mai diversificata, bogata in substante nutritive.

Dozele zilnice de minerale indicate in cazul femeilor sunt:

Calciu- 700 mg,
Fier – 14,8 mg,
Zinc – 7 mg
Cupru -1,2 mg
Sodiu – 4,0 mg
Potasiu – 3,5 mg
Magneziu – 270 mg
Fosfor -540 mg
Cloruri – 2,5 mg
Seleniu – 60 micrograme
Iod – 140 micrograme