Potrivit unui comunicat al DNA remis vineri, au fost trimisi in judecata Victor Rosu, in stare de arest preventiv, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata, si Marcel Chiosa, acuzat de trafic de influenta, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada ianuarie-februarie 2009, Victor Rosu, dandu-si o identitate falsa, a pretins suma totala de 12.000 euro (din care a primit 7.447 euro) de la un numar de sase denuntatori in scopul de a interveni pe langa o functionara cu drept de decizie din cadrul Primariei Municipiului Galati pentru repartizarea de apartamente ANL. In demersul sau, Rosu Victor a fost ajutat de Marcel Chiosa, potrivit DNA.

Comunicatul Directiei precizeaza ca, la data de 12 februarie 2009, Victor Rosu a fost prins in flagrant in timp ce a primit o noua transa de bani si anume suma de 3.000 euro de la un investigator cu identitate reala si suma de 500 de euro de la o persoana denuntatoare.

In aceeasi zi, Rosu a fost retinut de procurorii anticoruptie pe o perioada de 24 de ore, iar, la data de 13 februarie 2009, Tribunalul Galati a dispus arestarea preventiva a acestuia pe o perioada de 29 de zile.
Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Galati.