De asemenea, magistratii il obliga pe medic sa plateasca fetei daune de 50.000 de lei si despagubiri materiale in valoare de 3524 de lei, informeaza NewsIn

Instanta a mai fixat un termen de incercare de 7 ani pentru Tranca.

Decizia instantei poate fi atacata cu apel.

Medicul Razvan Tranca a fost trimis in judecata, in 27 martie 2007, pentru viol si tentativa de omor, dupa ce a fost acuzat ca ar fi violat-o si aruncat-o de la etajul sase pe Andreea Mocanu, care ii era pacienta.
Tranca a dat o singura declaratie, in care a sustinut ca avea o relatie amoroasa cu Andreea Mocanu inca din luna decembrie 2006, la aproximativ trei saptamani dupa ce o operase de apendicita. Potrivit acelei declaratii, Tranca a sustinut ca ar fi avut relatii sexuale cu minora de mai multe ori, in tot felul de locuri - in camerele de garda ale spitalului, in cabinetele medicale, intr-o garsoniera si in locuinta familiei Tranca.

Procurorul care se ocupa de caz a cerut, la ultimul termen al procesului, de pe 5 februarie, ca medicul Razvan Tranca sa primeasca doua pedepse cu inchisoarea, atat pentru viol, cat si pentru tentativa de omor, asupra fostei lui paciente Andreea Mocanu, care il acuza ca, dupa ce a violat-o, a aruncat-o de la fereastra apartamentului sau.

Reprezentantul Parchetului i-a spus judecatorului sa ii interzica lui Tranca sa isi mai exercite profesia de medic, sa dispuna arestarea preventiva a acestuia si sa il oblige sa ii plateasca daune morale si materiale Andreei Mocanu.