Spatiile artei contemporane care nu au fost dizlocate, inchise sau aruncate la margine, devin tot mai mici sau tot mai comerciale. Istoria artei contemporane romanesti este istoria pierderilor… un loc, o bursa, un om, niste idei. Si ca intodeauna o exagerare e acoperita de alta, lipsa unitatilor diverse este politic acoperita cu Unitatea Centrala, prea mare si prea dependenta: muzeul.

Echipa Pavilion Unicredit se bucura de participarea unor nume foarte cunoscute pe scena artei din Romania si din strainatate. Vorbim despre Razvan Ion care este directorul centrului, scriitorul Radu Pavel Gheo, ca traducator, Adriana Mereuta, arhitect, Lia Perjovschi, research curator, Eugen Radescu (codirector al Bienalei de Arta din Bucuresti) si Dan Perjovschi, ce fac parte din board-ul consultativ.

Galeria Pavilion Unicredit , aflat chiar in centrul orasului in apropierea institutiei executive-Guvernul Romaniei, va deveni un centru permanent al artei contemporane.

Asa cum pentru Centrul de Introspectie Vizuala din Bucuresti, cercetarea si actul curatorial devin axul central la fel, pentru Pavilion Unicredit, centrul de interes nu il va reprezenta “spectacolul”, ci “arhiva/informatia”, iar fundamentala va fi “cunoasterea”.