Dirijorul spectacolului este Samuel Jean, iar regia artistica este semnata de Richard Mittou. Premiera va fi urmata de alte doua spectacole, programate pe 3 si, respectiv, 5 februarie.

"Am stat de vorba mult cu Villenave. Este un pianist de geniu, m-am aplecat mult asupra partiturii, ca sa o descifrez. Pentru mine este un rol nou si vreau sa il onorez. Nu e o rugaciune, ci o opera comica, dar deloc usoara. Incep rolul raspunzand la o cerere. Cineva il invoca pe Dumnezeu si eu ii raspund: <<Iata-ma!>>", spune Cortez despre compozitorul operei in care a fost distribuita.

Viorica Cortez, nascuta in 1935 la Bucium, judetul Iasi, a fost eleva a sopranei Arta Florescu. Si-a inceput cariera muzicala la mijlocul anilor '60, dupa absolvirea Conservatorului. In perioada anilor '70-'80, a fost una dintre cele mai solicitate artiste in rolul operei "Carmen", figurand si in prezent pe afisele marilor productii muzicale internationale. S-a remarcat si ca pedagog, printre elevele sale numarandu-se artistele Eugenia Moldoveanu, Leontina Vaduva si Angela Gheorghiu. In cariera sa, Cortez a cantat alaturi de cei mai importanti solisti ai lumii, printre care Placido Domingo si Montserrat Caballe. La inceputul anilor '90, a revenit pe scena romaneasca dupa 20 de ani de exil, in operele "Carmen", la Iasi, in 1991, si in "Il Trovatore", la Opera Nationala din Bucuresti, in 1992.