Victima, Petrea Bulai, in varsta de 50 de ani, lucra ca masinist pod rulant in Sectia Otelarii a societatii galatene Elnav. Vineri dimineata a venit la serviciu, s-a urcat pe macara si a inceput sa lucreze. La scurt timp, insa, colegii au observat ca macaraua se misca haotic si, cand au urcat sa vada ce se intampla in pupitrul de comanda, l-au gasit pe Bulai fara suflare, relateaza NewsIn.

"Victima s-a prabusit peste pupitrul de comanda dupa cateva manevre. Semnele clinice indica faptul ca este vorba de o moarte patologica, cel mai probabil un infarct sau un atac cerebral, un argument in plus fiind acela ca barbatul suferea de hipertensiune", a declarat seful Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM), Ionel Petrea.

Din acest motiv, inspectorii de munca nu s-au grabit sa incadreze evenimentul in categoria accidente de munca. ITM si Parchetul de pe langa Judecatoria Galati asteapta rezultatul autopsiei, pentru completarea cercetarilor. Petrea Bulai avea o vechime in munca de 30 de ani.

Elnav Galati este o societate privata cu capital integral romanesc, ce are ca obiect de activitate proiectarea, producerea si comercializarea utilajelor si echipamentelor din domeniul naval, rulant si metalurgic, a pieselor turnate, forjate si prelucrate si a lingourilor.