Un tanar in varsta de 20 de ani, diagnosticat cu autism infantil, oligofrenie de gradele II - III, care nu poate comunica si nu are discernamant, a fost abuzat sexual de ingrijitoarea Laura Florentina Cristea, angajata a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).

Aceasta este concluzia reprezentantilor Primariei sectorului 4, dupa ce, au spus acestia, femeia a recunoscut fapta petrecuta intr-un apartament de tip familial Gulliver.

Ingrijitoarea, inca libera

Tot autoritatile locale au anuntat in urma cu doua zile ca, in urma acestei intamplari, sefa DGASPC a sectorului 4, Mihaela Dimitrescu, a fost demisa din functie. Ingrijitoarea, la fel, iar in prezent Laura Cristea nu este retinuta de politie.

“Noi ne-am sesizat, vom face verificari amanuntite inainte de a lua decizii in legatura cu aceasta femeie, dar si cu copilul acesteia, iar, daca i se va dovedi vinovatia, va suporta solutia prevazuta de lege”, a declarat Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Politie.

Dovada faptei femeii este, potrivit reprezentantilor Primariei sectorului 4, o inregistrare facuta cu telefonul mobil al Laurei Cristea in timp ce l -ar fi abuzat sexual pe tanarul de 20 de ani. In fata probelor, aceasta si-a recunoscut vina, insa a sustinut ca doar pozele sunt facute de ea, filmuletul fiind o inscenare.