Pe cand era in plina campanie electorala, anul trecut in luna mai, actualul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat, alaturi de organizatiile neguvernamentale, Pactul pentru Bucuresti.
La mai bine de jumatate de an de la instalarea in functie, edilul sef al Capitalei nici macar nu a discutat cu membrii ONG-urilor.

Propunerile sunt prevederi ale Pactului

Ieri dimineata, cele 35 de organizatii neguvernamentale (ONG-uri), membre ale asociatiei si semnatare ale „Pactului pentru Bucuresti”, au depus un set de 18 propuneri de hotarare - in 64 de exemplare - la registratura Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), toate menite sa „salveze orasul”.

Reprezentantii ONG-urilor sustin ca proiectele de hotarare reprezinta transpunerea in plan legislativ a prevederilor pactului, semnat si asumat, anul trecut, de primarul general si de majoritatea consilierilor generali.

Domeniile la care fac referire aceste hotarari sunt: urbanismul si constructiile, parcarile, spatiile verzi, bazele sportive si transparenta decizionala.