"In urma efectuarii necropsiei cadavrului Anutei P., din Nanesti, decedata la Spitalul din Sighetu Marmatiei, a rezultat ca moartea acesteia a fost cauzata de o insuficienta cardio-respiratorie acuta pe fondul unei meningoencefalite virale. Pentru continuarea cercetarilor, dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures", a declarat, luni, subcomisarul Ileana Velea, din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei Maramures, transmite NewsIn.

Fata, care era eleva in clasa a X-a la Liceul Sanitar din Baia Mare, a fost dusa de urgenta, in data de 18 septembrie, la Spitalul Judetean de Urgenta, pentru ca avea dureri de cap si o stare febrila. Medicii i-au prescris in urma consultatiei un tratament pentru raceala, numai ca, in noaptea de 21 spre 22 septembrie, adolescenta s-a simtit rau si a apelat din nou la Serviciul de Ambulanta, fiind transportata la spital.

Aici i s-a prescris un tratament cu antibiotic si i s-a recomandat sa nu mearga la scoala. Starea de sanatate a tinerei nu s-a imbunatatit nici dupa acest tratament, fiind dusa miercuri, 23 septembrie, la Spitalul din Sighetu Marmatiei, unde a fost internata de urgenta, fiind suspecta de meningita virala. Joi dimineata, fata a decedat. Politistii din Sighet au demarat cercetari pentru a stabili imprejurarile in care a survenit decesul adolescentei. In paralel, a fost demarata o ancheta administrativa si la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare.

La randul sau, Colegiul Medicilor urmeaza sa inceapa o ancheta medicala, dupa ce sesizarea primita de la parintii fetei va fi discutata in birou si in comisia de Jurisdictie.