Voiculescu a reusit, in interval de numai cateva zile, sa provoace doua scandaluri imense. Unul legat de desfas urarea controversata a congresului PC, in care a impus-o pe Daniela Popa in fruntea partidului. Al doilea: desfiintarea CNSAS, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca legea de functionare a acestei institutii nu corespunde Legiii Fundamentale.

Cele doua momente nu sunt legate atat prin desfasurarea in timp (contestat ia la CNSAS fusese depusa de mai multa vreme), cat prin mentalitatea din spatele lor: aceea ca oamenii fostului regim sunt mai presus de regulile societatii, iar daca, totusi, prin aplicarea exacta a acestora pierd, trebuie schimbate regulile.

Partidul sau nu a intrat in parlament decat pe listele PSD, in 2000 si in 2004, fiind ales de fiecare data de social-democrati ca patron media si nu ca sef de partid. Cu toate ca PSD l-a introdus de doua ori in parlament, Dan Voiculescu nu a ezitat in 2004 sa sara in barca Aliantei D.A. pentru a fi la putere.
Mai mult, la un moment dat, Dan Voiculescu avea sa-si doreasca si postul de vicepremier. Dar a primit o noua lovitura in contextul desecretizarii dosarelor fostei Securitati. CNSAS avea sa primeasca un dosar pe care, la prima verificare a lui Voiculescu, cand acesta a candidat pentru Senat, nu il avea. Colegiul a decis ca Voiculescu a facut politie politica, avand numele conspirativ „Felix“.