Potrivit Cotidianul, primul pe lista transmisa de Traian Basescu pe adresa interimarului de la Justitie este fostul prim-ministru Adrian Nastase. Ex-premierul si presedintele s-au confruntat direct in cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidentiale din 2004. Urmatorul pe aceeasi lista este succesorul lui Basescu la Ministerul Transporturilor, Miron Mitrea. In solicitarea trimisa lui Teodor Melescanu sint vizati chiar colegi de partid cu acesta: Tudor Chiuariu, Victor Babiuc, Decebal Traian Remes si Paul Pacuraru. Doar acesta din urma mai este in functia de ministru, fiind titularul portofoliului de la Munca si Protectie Sociala. De la UDMR a fost trimis in fata procurorilor Nagy Zsolt, fost ministru al Comunicatiilor, iar de la PC, Codrut Seres, fost titular al portofoliului Economiei si Comertului.

Incuviintarea trimiterii celor opt fosti si actuali demnitari in fata procurorilor a fost facuta publica printr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Adevarul prezinta pe scurt dosarele celor opt demnitari suspecti de savarsirea unor fapte de coruptie.

Adrian Nastase, premier, decembrie 2000 - decembrie 2004, este cercetat in mai multe dosare la DNA printe care si dosarul 'Zambaccian' unde este acuzat de luare de mita si trafic de influenta.