Bogdan Olteanu, Emil Constantinescu si Marian Milut au explicat, in cadrul unei dezbateri organizate miercuri seara la sediul GDS, ca polul PNL - AP - PNTCD este o alianta ideologica. Printre adversarii politici ai polului: PSD, populismul si PD, un partid care foloseste retelele SRI si SIE, dupa Emil Constantinescu.

Presedintele Aliantei Populare, Emil Constantinescu, a explicat ca polul de centru-dreapta a fost format pentru a oferi o alternativa ideologica clasica - bazata pe doua oferte, liberala si crestin democrata, moderne si adaptate structurilor politice ale UE - la orientarile politice actuale, a stingii, reprezentata de PSD, si a populismului. Polul este net diferit de CDR, a spus Emil Constantinescu, nefiind o alianta electorala de partide si asociatii, ci o alianta politica pe termen lung.

Fostul sef al statului a gasit o explicatie si pentru boomul inregistrat in sondaje de catre democrati. „PD s-a aliat cu partidul domnului Magureanu pentru a obtine echipa de informatori securisti care a trecut in PD. Acum a avut loc, intr-o totala nepasare a societatii civile, apropierea partidului domnului Talpes, care i-a oferit reteaua SIE. Vedem astfel retelele SRI si SIE care permit cresterea