Sondajul arata ca 54% dintre cei intrebati au spus ca Romania merge pe drumul cel bun iar 39% au considerat ca merge intr-o directie gresita.

Un procent de 35% din respondenti au spus ca actualul guvern este mai bun decat Guvernul anterior.

Acelasi numar de oameni au declarat ca guvernul actual are performante egale cu cel dinainte iar 24% au spus ca situatia se prezinta prost.

Alianta este in topul preferitelor de vot

In privinta intentiilor de vot, daca duminica viitoare ar fi alegeri parlamerntare, cei mai multi, adica 39%, ar vota cu Alianta PNL-PD. Pe locul doi se situeaza PSD cu 14 procente, iar pe al treilea, la egalitate, cu 9%, sunt PNG si PRM.

Pentru UDMR ar vota 4% dintre respondenti, urmat de noul partid al lui Teodor Stolojan, PLD.

Partidul Conservator s-a aflat pe ultimul loc in preferintele electoratului cu 1%.

Conform sondajului, daca Alianta PNL-PD s-ar desfiinta, sau partidele care o formeaza ar merge separat la alegeri, Partidul Democrat este preferat de 24% dintre respondenti, iar PNL de 15%. Aceste date nu au contabilizat si votul persoanelor indecise.

Traian Basescu - cel mai apreciat politician

Presedintele Traian Basescu s-a clasat de asemenea, pe primul loc la capitolul incredere in personalitati politice, el obtinand aprecieri pozitive de la aproape 60% dintre intervievati.

El a fost urmat de Teodor Stolojan cu 34%.

Pe locul trei s-au aflat seful PSD, Mircea Geoana, in timp ce premierul Calin Popescu Tariceanu este, potrivit sondajul IMAS, pe locul patru cu 25 de procente.