"Eu nu am nici un motiv sa ma indoiesc ca Elena Udrea spune adevarul. Este un jurist de profesie si ceea ce spune se bazeaza pe lucruri pe care le cunoaste", a afirmat ieri liderul PD, Emil Boc, la finalul sedintei Biroului Permanent al PD.

In sedinta, Udrea a informat conducerea partidului cu privire la scandalul pe care l-a declansat la sfirsitul saptaminii trecute cind l-a acuzat pe premierul Tariceanu ca ar fi trimis un biletel presedintelui Traian Basescu in care i-ar fi cerut sa intervina in justitie in favoarea lui Dinu Patriciu.

Intrebat daca Elena Udrea a facut aceste afirmatii in calitate de membru al PD, Boc a incercat sa evite un raspuns direct, insa a lasat sa se inteleaga ca are sustinerea partidului. "Este membru al BPN al PD, dar declaratia a facut-o in calitatea sa de fost consilier prezidential. Dar, cum am spus, nu am deocamdata motive sa ma indoiesc de corectitudinea lucrurilor pe care le-a spus."

In acest context, Boc sustine ca relatia cu premierul Tariceanu ramine una institutionala cel putin pina la aparitia biletelului. "Ramine o relatie institutionala. Trebuie sa vedem continutul biletului pentru a stabili daca este vorba cu adevarat despre o incalcare a principiului separarii puterilor in stat sau nu este vorba despre asa ceva. Pina atunci nu ma pot pronunta."