Pentru taberele liberale iesene se anunta un sfirsit de saptamina furtunos. Vizita anuntata a sextetului Stolojan, Stoica, Turcan, Boureanu, Alexandru si Iustinian a atras revolta actualei conduceri a PNL, care i-a atentionat in urma cu doua zile pe disidenti "sa decida in cel mai scurt timp sa reintre in limitele oferite de statut".

Oprea: "Avem 450 de adeziuni"

In replica, liderul disidentilor ieseni, rectorul Dumitru Oprea, a facut public "recensamintul" adeptilor lui Stolojan-Stoica. "Avem 450 de adeziuni strinse pina acum, printre care si un primar al carui nume nu vrem sa-l facem public", sustine Oprea. Dumitru Oprea a mai adaugat ca nu-si va da demisia din PNL, dar dupa terminarea mandatului de rector se va implica mai mult in viata politica si in viata orasului.

Fenechiu: "Un balon de sapun"

Liderul PNL Iasi, deputatul Relu Fenechiu, catalogheaza actiunea exclusilor din partid drept "un balon de sapun care se va sparge repede". Seful disidentilor ieseni, rectorul Dumitru Oprea, a fost presedintele filialei citiva ani, dar s-a retras singur din functie dupa un scandal in 2004 legat de nominalizarea candidatului la Primaria Iasiului. El conditionase raminerea in functie de numirea pentru cursa electorala locala a unui apropiat de-al sau, dar conducerea filialei l-a respins.

La Botosani revine fostul baron liberal

"80-90% dintre filialele judetului sint pro Stolojan si Stoica", afirma ex-senatorul Dinu Secrieru, fost sef al PNL Botosani in perioada presedintiei lui Valeriu Stoica. El sustine ca, pina la sfirsitul lunii ianuarie, Stolojan si Stoica vor vizita toate judetele.