Despre Silvian Ionescu, seful Garzii de Mediu, Emil Boc a precizat ca, pana acum, CNSAS nu are nici o dovada ca acesta ar fi facut politie politica. Presedintele PD a subliniat faptul ca Ionescu are certificat ORNISS, "pe care putini membri ai guvernului il au, ceea ce inseamna ca din punct de vedere al institutiilor statului nu a facut politie politica".

Totusi, Boc a precizat ca "orice persoana care se va dovedi ca a facut politie politica in sensul actual al legii sau al legii modificate va fi exclusa din partid si isi va pierde functia pe care o detine din perspectiva sustinerii politice a PD".

Boc a recunoscut ca nu stia ca Aurel Teodorescu, seful Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, a fost ofiter de securitate si a precizat ca acesta nu este membru al PD, ci este doar sustinut de partid pentru a ocupa functia respectiva.

Intrebat de ce Silvian Ionescu nu a mai fost numit prefect al Capitalei, Emil Boc a explicat ca, la vremea respectiva, BPN al PD a stabilit ca in functia de prefect sa fie propulsate persoane care sa nu aiba nici un fel de probleme, "de nici o natura", sa nu fie controversate, stiut fiind faptul ca Ionescu a fost ofiter de securitate.

La randul sau, vicepresedintele PD Radu Berceanu a opinat ca s-a incercat crearea unei similaritati intre cazul lui Silvian Ionescu si cel al Monei Musca. Berceanu a spus ca, din 1990, se stia despre faptul ca acesta a fost ofiter al DIE (Directia de Informatii Externe), ca el le-a spus colegilor de partid cu ce s-a ocupat. "Eu am fost foarte mult impotriva lui si a luat destule capace si ironii de la mine, dar a fost in situatia unui om care a venit in 1990 si a spus toate lucrurile acestea. Si din 1990 si pana acum, stiindu-se despre el ca a fost la DIE, n-a descoperit nimeni, vreun organism, presa sau ceva vreo chestiune legata de politie politica", a afirmat vicepresedintele PD.

Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile, excluse din partid
Emil Boc a anuntat ca BPN al PD a decis excluderea din partid a Anei Maria Cristina si a Gabrielei Vasile pentru grave prejudicii de imagine aduse PD. "Nu am crezut, atunci cand le-am nominalizat (pe Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile - n.r.) ca pot fi in stare de asa ceva, ne-au dezamagit pe toti", a reafirmat liderul democrat, referindu-se la scandalul de la ARIS.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a decis vinerea trecuta eliberarea din functie a Anei Maria Cristina si a Gabrielei Vasile, pentru comportament total neadecvat cu functia de demnitate publica ce le-a fost incredintata.
Conflictul dintre Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile a izbucnit saptamana trecuta, cand presedintele ARIS a declarat ca vicepresedintele agentiei a recunoscut, sub semnatura, ca a primit diverse "atentii" de la un investitor strain in cursul unei intrevederi cu acesta. Gabriela Vasile a sustinut ca afirmatiile presedintelui ARIS sunt pure calomnii, fara nici un continut real si a anuntat ca o va actiona in instanta pe Ana Maria Cristina.

Potrivit vicepresedintelui ARIS, Ana Maria Cristina ar incerca sa musamalizeze neregulile pe care Gabriela Vasile le-a semnalat vicepremierului Bogdan Pascu si sefului Cancelariei Primului-Ministru, Aleodor Francu.
Ulterior, Ana Maria Cristina l-a acuzat pe senatorul Marius Marinescu ca doreste sa preia controlul ARIS si ca a introdus-o pe Gabriela Vasile in agentie, "pe usa din dos". Ea a spus ca Marinescu o sustine pe Vasile si ca incearca sa preia controlul asupra relatiilor cu investitorii straini din Romania.

In ceea ce il priveste pe Marius Marinescu, presedintele PD a declarat ieri ca exista membri care au solicitat excluderea senatorului din partid. Emil Boc a explicat ca in privinta parlamentarului se va putea lua o decizie abia dupa ce se va pronunta Comisia de etica si daca raportul Corpului de control al primului-ministru va arata ca acesta a fost implicat in scandalul de la ARIS. "Avem institutii ale partidului care se pronunta. Daca va reiesi acest lucru vom lua o decizie. Ca presedinte de partid, lucrez institutional pe baza statutului, solicitand Comisiei Nationale de Etica si Litigii sa analizeze sesizarile facute. Sunt garantul statutului", a spus presedintele PD. El a adaugat ca atat Marius Marinescu, cat si organizatia PD Ialomita, care le-au sustinut pe Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile in fruntea ARIS, au fost atentionati cu privire la faptul ca au o raspundere politica in fata Biroului Permanent National pentru nominalizarile facute.

Marian Neagu - sef la ARIS

Biroul Permanent National al PD a decis, ieri, sa-l nominalizeze pe Marian Neagu pentru functia de presedinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), urmand ca propunerea sa fie inaintata premierului Calin Popescu Tariceanu. Presedintele PD, Emil Boc, a anuntat ca, in prezent, Marian Neagu, in varsta de 30 de ani, este expert principal in Ministerul Finantelor Publice. Boc a afirmat ca, deocamdata, PD nu nominalizeaza un candidat pentru functia de vicepresedinte al ARIS. "Asteptam continuarea discutiilor pe marginea agentiilor, sa vedem daca va ramane o asemenea pozitie sau nu", a explicat liderul PD.