Judecatorii Ionut Matei, Luminita Zglimbea si Cristina Rotaru au aratat, la termenul de joi al procesului, ca trebuie asigurata, potrivit legii, continuitatea completului de judecata, transmite MEDIAFAX.

Astfel, instanta a aratat ca dosarul de coruptie al lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare trebuie sa fie judecat de primul complet ce a fost stabilit in acest dosar, inainte de declinarea la Tribunalul Bucuresti, si a anuntat ca dezbaterile vor continua in 5 februarie, la completul format din judecatorii Corina Jijiie, Lavinia Lefterache si Mariana Ghena.

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, in care este inculpat Dan Voiculescu, a fost reluat joi, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, in 16 ianuarie, cererea procurorilor anticoruptie de urgentare a judecarii cazului si a schimbat termenul stabilit initial in 25 aprilie.

Potrivit practicii, ar fi trebuit ca la retrimiterea de la Tribunalul Bucuresti la instanta suprema dosarul sa fie repartizat la completul ICCJ ce a fost investit initial, in 2009, pentru continuitate, respectiv la completul condus de judecatoarea Corina Jijiie, impreuna cu Lavinia Lefterache si Mariana Ghena.

Dosarul privind privatizarea ICA s-a intors la inceputul lunii ianuarie 2013 la instanta suprema, dupa ce Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta de solutionare in favoarea ICCJ, ca urmare a faptului ca Dan Voiculescu a castigat un mandat de senator.

In 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din functia de senator, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul. El si-a motivat gestul prin faptul ca in ultima perioada au existat "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau.

Demisia sa determina din nou mutarea procesului sau de la instanta suprema, competenta sa judece parlamentari, la Tribunalul Bucuresti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.