Ponta si-a inceput discursul cu un mesaj de solidaritate pentru cetatenii Romaniei, si a repetat mesajul discursului lui Antonescu, referitor la "nedreptatile deciziei CCR".

"Vreau sau dau un mesaj ca prim-ministru catre cetatenii Romaniei, un mesaj de stabilitate si de incredere in ceea ce inseamna viitorul nostru ca tara si ca popor. Vreau sa spun ca decizia CC va fi respectata si implementata insa suntem obligati sa constatam efectele acestei decizii, o decizie nedreapta, impotriva majoritatii absolute a cetatenilor romani care au votat pentru o schimbare de regim politic".

Ponta considera ca guvernul USL si-a indeplinit toate indatoririle, asigurand stabilitatea Romaniei si a cooperat cu Curtea Constitutionala, desi aceasta nu a avut niciodata intentia de a afla numarul adevarat de cetateni cu drept de vot din Romania".

"Pot sa pun de asemenea ca ne-am facut datoria ca si guvern, asigurand stabilitatea Romaniei, buna functionare a administratiei. Cu buna credinta am comunicat CCR tot ceea ce Curtea ne-a cerut in trei adrese contradictorii. Astazi am realizat ca de fapt nu s-a dorit niciodata sa se afle cati romani sunt cu drept de vot sunt in aceasta tara. Preocuparea a fost de a mai convinge un judecator, o doamna judecatoare, sa treaca in tabara de sustinere a lui Traian Basescu"

Ponta a anuntat ca guvernul in perioada urmatoare va contina sa-i apere pe cetatenii Romaniei de regimul Traian Basescu si va initia o "reforma constitutioanala", pentru a preveni astfel de abuzuri pe viitor.