Conform romanialibera.ro, Ioan Rus, fostul ministru de Interne s-a prezentat, luni, la sediul Parchetului General pentru a fi audiat de procurori in dosarul listelor electorale.

"Imi cer scuze fetelor mari din politica pentru ca le-am acuzat de presiuni", a declarat Ioan Rus inainte de a fi audiat.

Potrivit, MEDIAFAX, la intrarea in sediul Parchetului instantei supreme, Ioan Rus a fost intrebat cum comenteaza afirmatiile potrivit carora stia ca este interceptat sau chiar ca s-a autoinregistrat.

"Cat poti sa fii de prost sa crezi asa ceva. Cat poti sa fii de prost, si prostia are o limita", a spus Ioan Rus.

El a precizat ca a votat "Da" la referendum pentru ca a dorit sa plece Traian Basescu, dar, ca membru al Guvernului, a vrut ca acest lucru sa se intample intr-un cadru constitutional si legal.

"Eu am votat «Da» la referendum, in consecinta mi-am dorit sa plece Traian Basescu pentru ca il consider vinovat pentru multe din esecurile noastre din ultimii ani, dar mi-am dorit acest lucru, ca membru al Guvernului unei tari membre NATO si a UE. Mi-am dorit ca acest lucru sa se intample exclusiv in cadrul constitutional si legal existent azi in Romania", a spus Ioan Rus.

Intrebat daca a cerut ca cea de a doua adresa a MAI din 2 august sa fie trimisa Curtii Constitutionale, Ioan Rus a raspuns: "Nu am cerut".

De asemenea, procurorii au solicitat Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii lui Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat pentru Administratie. Acesta este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Citeste si: Parchetul cere aviz parlamentar pentru cercetarea lui Victor Paul Dobre