Astfel, Diaconu, care este definitiv incompatibil, trebuie sa isi dea demisia din fruntea Ministerului Culturii si nu va mai putea ocupa o alta functia publica timp de trei ani, potrivit realitatea.net.

Iorgulescu, posibilul inlocuitor al lui Diaconu la Ministerul Culturii

Mircea Diaconu a declarat, in multe randuri, ca se va retrage din Guvern daca Curtea Suprema va decide ca acesta este incompatibil. Pana in momentul de fata nici ministrul Culturii, nici premierul Victor Ponta nu au comentat decizia ICCJ.

Mircea Diaconu, acuzat de cinci infractiuni de conflict de interese

Agentia Nationala de Integritate l-a declarat pe Diaconu incompatibil in conditiile in care a detinut simultan calitatea de parlamentar si functia de director a Teatrului Nottara.

Citeste si Ponta: Daca instanta suprema va da dreptate ANI, Mircea Diaconu va ceda functia de ministru

www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';if(typeof flowplayer == 'undefined') { document.write(''); document.write('');}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split('.');var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/87248629e81810ddeb9191542796dd32/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));