Raportul de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate la data de 7 noiembrie 2011, prin care s-a constatat incalcarea de catre Florin Costin Paslaru, deputat PSD de Galati, a dispozitiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese in materie administrativa, a ramas definitiv prin necontestare, potrivit art. 22, alin. 1 si 2 din Legea 176/2010.

Avand in vedere ramanerea definitiva a raportului de evaluare, Agentia Nationala de Integritate a solicitat, in temeiul dispozitiilor art. 23 din Legea 176/2010, introducerea actiunii in constatarea nulitatii absolute a contractelor incheiate de catre Florin Costin Paslaru cu incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese, conform MEDIAFAX.

In vederea declansarii procedurilor pentru eliberare din functie, aplicabile demnitatii de deputat, ANI a comunicat Camerei Deputatilor raportul de evaluare a conflictului de interese, in cazul lui Florin Costin Paslaru. Potrivit Legii 176/2010, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate sau de conflict de interese constituie temei pentru eliberarea din functie".