[UPDATE] Vanghelie: Demisia din Parlament nu rezolva nimic

Vicepresedintele PSD, Marian Vanghelie, a declarat ca eventuala demisie in bloc a parlamentarilor USL nu va duce la schimbari politice, opozitia trebuind sa scoata in strada cel putin 100.000 de oameni. Vanghelie a afirmat ca nu crede ca demisia parlamentarilor USL va duce la caderea Guvernului Boc.

"Daca ne dam doar noi demisia si raman cei de la PDL, inteleg ca se fac alegeri anticipate (partiale - n.r.), deci nu am rezolvat nicio problema. Solutia cred ca este sa scoatem in strada 100.000 de oameni si sa stam si noi, parlamentarii, acolo si sa nu plecam pana cand demisioneaza Basescu si Boc", a declarat el.

Vanghelie a afirmat, raspunzand unor intrebari, ca nu crede ca revendicarile politice ale opozitiei se pot rezolva cu "acele mitinguri de cate 700-800 de oameni". El a apreciat ca opozitia ar trebui sa dea un mesaj "ferm si coerent" pentru a determina la proteste nu doar "pe membrii de partid", ci si pe alti romani.

"Protestele sunt un mesaj, dar opozitia trebuie sa ia o decizie majora. Trebuie sa se implice, sa dea un mesaj de forta, pentru a nu veni doar membrii de partid, ci alti romani. Romanii sunt satui de clasa politica si fara un mesaj de forta, ca vrem o schimbare radicala, nu vor iesi", a spus Vanghelie.

Liderii coalitiei au concluzionat, luni, ca nu pot fi de acord cu organizarea alegerilor anticipate, pe considerentul ca o astfel de procedura, daca ar fi initiata, nu ar putea fi incheiata decat prin luna septembrie. [Citeste si Coalitia: Anticipatele ar dura pana in septembrie. Opozitia: Cu un acord se poate si in martie]

Liderii coalitiei guvernamentale s-au intrunit, luni dimineata, in sedinta, pentru a discuta despre pozitia pe care o vor avea la sesiunea extraordinara a Parlamentului care va incepe la ora 13.00.

"Liderii coalitiei nu sunt de acord cu ideea alegerilor anticipate, aratand ca aceasta procedura nu ar putea fi incheiata decat prin luna septembrie daca ar fi initiata", au spus sursele citate, la finalul reuniunii, potrivit MEDIAFAX.

Parlamentul a fost convocat in sesiune extraordinara, pentru doua zile, in 23 ianuarie, de la ora 13.00 si in 24 ianuarie, de la ora 11.00. Sesiunea extraordinara a fost convocata la solicitarea grupurilor PSD si PNL, in contextul manifestatiilor din strada. Toate informatiile despre protestele din Romania le gasiti in Dosarul 9AM.ro Romania in strada: Populatia isi striga nemultumirile.

La dezbaterea din Parlament privind situatia politica actuala, care se va desfasura in 23 ianuarie, premierul Emil Boc va avea un punct de vedere, iar grupurile parlamentare isi vor exprima ulterior pozitiile.

Opozitia va forta, la sesiunea parlamentara extraordinara, obtinerea unui vot in plenul reunit al Parlamentului privind demiterea Guvernului si declansarea alegerilor anticipate, a declarat, vineri, liderului grupului PSD din Camera Deputatilor, Mircea Dusa.