Vasile Blaga ocupa acum locul lasat vacant saptamana trecuta de Mircea Geoana, in urma suspendarii sale din PSD si totodata si din Senatul Romaniei.


Vasile Blaga a fost ales, luni, in functia de presedinte al Senatului, obtinand 69 de voturi "pentru", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Titus Corlatean, candidatul sustinut de opozitie, a fost votat de 63 de senatori.

Alte doua voturi au fost anulate.

Pentru alegerea presedintelui Senatului erau necesare 68 de voturi, adica majoritatea celor 134 de senatori prezenti.

  • PSD ataca votul din Senat

Senatorul PSD Titus Corlatean a declarat, luni, ca grupul sau va ataca la Curtea Constitutionala decizia prin care Vasile Blaga a fost numit in fruntea Senatului, mentionand insa ca il felicita pe democrat-liberal pentru rezultatul obtinut la vot in plen.

"Grupul va ataca la Curtea Constitutionala aceasta decizie care incalca practic dreptul PSD de a desemna o persoana la conducerea Senatului", a spus Corlatean, adaugand ulterior ca juristii partidului vor face, marti, demersurile necesare.
El a adaugat insa ca il felicita pe Vasile Blaga, daca CC va respinge aceasta cerere.

"Il felicit si ii urez succes in interesul Senatului si pentru imaginea acestuia", a spus Corlatean.

  • Cine este Vasile Blaga?

Vasile Blaga a asteptat de mult acest moment de reintoarcere intr-o functie de conducere, de cand si-a dat demisia de la Ministerul de Interne, in septembrie 2010.

De-a lungul timpului, Vasile Blaga, a ocupat functii precum: Ministru de Interne in Cabinetul Tariceanu, in perioada decembrie 2004 si aprilie 2007. Intre decembrie 2008 si aceeasi luna in 2009, Vasile Blaga a fost desemnat Ministrul Dezvoltarii, in Cabinetul Boc 1.

Vasile Blaga s-a nascut in data de 26 iulie 1956 in localitatea Petrileni, Bihor. A absolvit in anul 1981 cursurile Facultatii de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic “Traian Vuia” din Timisoara, obtinand calificarea de inginer mecanic.

Dupa absolvirea facultatii, intre anii 1981-1990, a ocupat diverse functii, inclusiv pe cea de director comercial in cadrul Intreprinderii Mecanice Hiperion din orasul Stei, judetul Bihor. A ocupat functiile de presedinte al CFSN (Consiliul Frontului Salvarii Nationale) Stei si vicepresedinte al CFSN Bihor pana in anul 1991, cand a devenit presedinte al FSN Bihor.

Vasile Blaga este membru fondator al Partidului Democrat, transformat ulterior in PDL.

Geoana nu a putut vota pentru noua conducere a Senatului

Ce primeste UDMR pentru sprijinirea PDL?

Ponta: USL nu vrea Senatul, ci presedintia