In sedinta Biroului Permanent de luni, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat ca nu mai sunt bani pentru deplasari externe ale senatorilor in acest an, "de sus pana jos".

"In acest moment, suntem in situatia de a spune extrem de clar ca nu mai sunt bani pentru activitati externe ale Senatului Romaniei si ale senatorilor Romaniei de sus pana jos. Acest lucru am vrut sa vi-l aduc la cunostinta", le-a spus Geoana, luni, membrilor Biroului Permanent, conform stenogramei sedintei.

De altfel, discutiile privind bugetul Senatului au ocupat cea mai mare a timpului alocat sedintei.

Geoana a precizat ca toate deciziile legate de deplasari externe sunt puse "in asteptare" pana la un raspuns oficial al Ministerului Finantelor privind modul de functionare a Senatului, scrie MEDIAFAX.

El a apreciat ca, pentru anul viitor, avand in vedere pozitia Ministerului Finantelor, va fi o situatie "aproape dramatica din punct de vedere al functionarii institutiei".

Senatorul PDL Radu Berceanu a intervenit, spunand ca ar fi util sa fie facuta o statistica incepand cu anul 2005 in legatura cu modul in care au evoluat bugetele Camerei Deputatilor si Senatului. El a amintit ca atunci cand Ministerul Finantelor a sugerat reduceri ale bugetelor, Senatul a operat aceste reduceri "foarte exact", in timp ce Camera "foarte inexact" si au aparut discrepante.

"Cei de la Ministerul Finantelor Publice - nu neaparat ministrii, cei care fac demult treaba, domnul Gherghina mi se sopteste de aici, din stanga - in general lucreaza foarte comparativ, adica iau bugetul de anul trecut si zic: «Domnilor, daca anul trecut ati avut atat, mai trebuie sa scadeti 10%». Nu fac comparatii mai largi, pentru ca nu li se pare normal. Adica, cu alte cuvinte, «Daca anul trecut v-am pacalit la un nivel si acum mai trebuie o reducere, nu revenim, mergem mai departe»", a aratat Berceanu.