"Nu ne apartine aceasta initiativa. Nu am sustinut-o. Va pot spune un punct de vedere personal, pentru ca ce crede PNL va pot spune dupa Biroul Politic: nu cred ca asta e solutia", a spus Antonescu, raspunzand unei intrebari referitoare la initiativa social-democratilor.

Liderul PNL a precizat ca este datoria premierului si a ministrului Educatiei sa faca o propunere pentru a veni in sprijinul celor care nu au promovat examenul de bacalaureat.

"Pe de alta parte, cum am vazut ca si Victor Ponta spunea ca ar trebui ca primul-ministru sau ministrul Educatiei sa propuna ceva, daca aceasta varianta nu este cea mai fericita. Sa propuna ceva pentru ca e vorba totusi de foarte multi tineri", a spus Antonescu.

  • UNPR acuza masuri populiste

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a declarat ca legea promovata de senatorul PSD Ecaterina Andronescu privind admiterea la facultate a elevilor care nu au promovat examenul de bacalaureat este una demagogica si populista si risca sa dea nastere unor iluzii periculoase, transmite MEDIAFAX.

Sarbu a afirmat ca initiativa Ecaterinei Andronescu apartine sferei "demagogiei si populismului", fiind "o eroare majora" si "o capcana pentru elevi si parinti".

Presedintele UNPR a mentionat ca o respecta pe Ecaterina Andronescu si a apreciat ca initiativa respectiva nu i-ar apartine in totalitate.

"Proiectul pare mai degraba gandit de cei care se preocupa mai mult de sondaje decat de invatamantul romanesc", a adaugat el.

Sarbu a afirmat ca proiectul respectiv risca sa dea nastere "unor iluzii periculoase pentru copii si pentru parinti", avand un "puternic iz electoral".


"Aceasta lege, student fara bac, a fost gandita doar de dragul unor voturi in plus si sterge granita intre cei ce pot urma o facultate si cei care nu pot, golind de continut si valoare un examen si o diploma care peste tot in lume sunt privite ca proba maturitatii", a adaugat el.

  • Vasilescu isi retrage semnatura de pe lege

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat pentru MEDIAFAX, ca nu sustine legea promovata de Ecaterina Andronescu privind admiterea la facultate a elevilor care nu au luat bacalaureatul si a precizat ca ea apare dintr-o eroare la coinitiatori si deja a facut cerere pentru a-si retrage semnatura.

"Acum doua saptamani, doamna Andronescu a propus in grupul nostru din Senat un proiect de lege privind organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat. Eu am fost de acord si am semnat initiativa, alaturi de mai multi colegi senatori. Saptamana trecuta, la discutiile din grup, s-a renuntat la aceasta initiativa, doamna Andronescu propunand proiectul cu elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat. Dintr-o eroare a unor consilieri, lista de semnaturi de pe celalalt proiect legislativ a fost copiata pe noua propunere. Eu nu sunt de acord cu aceasta propunere a doamnei senator Andronescu si am facut cerere la Biroul Permanent al Senatului sa imi retrag semnatura de pe proiect", a explicat Olguta Vasilescu.