"Se economisesc sase miliarde euro la bugetul de stat, iar pentru aceasta Adrian Nastase ar trebui sa-si ceara scuze romanilor de sase miliarde de ori pentru faptul ca a incheiat un contract in detrimentul statului roman. Nu se poate sa lasi la nesfarsit contracte care sa produca pierderi din bani publici doar pentru ca a fost moftul Guvernului Nastase la un moment dat", a spus Boc, la postul public de radio.

Costul de construire a autostrazii Transilvania va fi redus la 6,9 milioane euro/km, cu circa 50% mai putin, iar compania Bechtel va mai lucra doar pe doua tronsoane, statul fiind liber sa liciteze celelalte sase sectoare de drum, a anuntat, miercuri, la Guvern, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, transmite MEDIAFAX.

Premierul Emil Boc a sustinut la randul sau ca Bechtel nu va primi despagubiri pentru modificarea contractului.

Proiectul autostrazii Transilvania a fost impartit in 8 tronsoane de constructie. Lucrarile nu au fost incepute pe 6 dintre ele, insumand 297 de kilometri, respectiv Brasov-Fagaras (53 km), Fagaras-Sighisoara (52 km), Sighisoara-Ogra (56 km), Ogra-Campia Turzii (36 km), Cluj Vest-Mihailesti (24 km) si Mihailesti-Suplacu de Barcau (76 km).

Costul autostrazii Transilvania scade cu 50%