Vosganian a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca nu intelege "semetia" unor lideri ai UDMR, in conditiile in care judetele Harghita si Covasna sunt printre cele mai sarace din Romania.

Kelemen Hunor: "Daca forteaza cineva dizolvarea comunitatii maghiare, oamenii vor iesi in strada!"

"Investitiile straine nu au trecut Carpatii, sunt judete sarace, cum sunt Vaslui sau Botosani, dar si Harghita si Covasna. Nu inteleg semetia unor lideri ai UDMR, pentru ca Harghita si Covasna sunt printre cele mai sarace judete din Romania. Acolo, autoritatile maghiare au pus pe fuga toti investitorii straini. Covasna si Harghita traiesc numai din paduri si apa minerala. Nu poti sa tii doua judete in acest fel. Cele doua judete au nevoie de Capitala Romaniei si de fondurile bugetare poate mai mult decat oricare alte judete. Covasna si Harghita nu ar putea sa traiasca intr-o formula de autonomie de niciun fel pentru ca sunt complet dependente de fondurile care vin de la Bucuresti", a spus Vosganian, transmite MEDIAFAX.

Vicepresedintele PNL senatorul Varujan Vosganian a participat, sambata si duminica, la Cluj-Napoca, la programul de pregatire politica "Femeile liberale pot ajuta Romania", lansat de Organizatia Femeilor Liberale (OFL).

Proiectul de lege al UDMR privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare prevede infiintarea a saisprezece regiuni de dezvoltare, printre care una in care sunt grupate judetele Covasna - Harghita - Mures, precum si organizarea a cinci macroregiuni de dezvoltare. In proiect se mentioneaza ca pe terioriul Romaniei sunt constituite 16 regiuni si cinci macroregiuni de dezvoltare, care nu sunt unitati administrativ-teritoriale si nu au personalitate juridica.

Boc: Ungaria nu are ce cauta in reorganizarea noastra