Vina pentru costurile mult prea mari ale Autostrazii Transilvania este aruncata dint-o curte in alta. Boc spune ca Nastase e de vina si Tariceanu a agravat situatia. Tariceanu tace. Nastase il acuza pe Basescu. Unde este adevarul?

Potrivit premierului Emil Boc, in momentul semnarii contractului pentru construirea autostrazii, pe vremea guvernului Nastase, contractul a fost judecat gresit, platindu-se mult prea mult pentru munca facuta.

Pretul unui kilometru de autostrada din Romania este de patru ori mai mare ca in alte tari.

  • Ce spune Boc?

"V-as ruga sa il intrebati pe Adrian Nastase despre pretul din contractul cu Bechtel. Nu Boc a stabilit aceste preturi. Contractul a fost semnat de Adrian Nastase cu preturile din contract ale lui Adrian Nastase. Pana acum nu erau standarde de cost, ci doar criteriile impuse de Nastase", a spus Boc, citat de Mediafax. [Contractul cu Bechtel, in defavoarea Romaniei?]

El a spus ca lucrarile la Autostrada Transilvania vor continua pentru ca este vorba despre un proiect important de infrastructura pentru Romania.

"In acest moment, avem aceasta ipoteza de lucru - continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania pentru ca este necesara. Trebuie doar sa negociem pretul corect pentru lucrarile care se fac in Romania. Pretul este stabilit prin standardele de cost", a afirmat Boc.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a solicitat companiei americane Bechtel, constructorul autostrazii Brasov-Bors, reducerea costurilor cu aproximativ 35% si revizuirea graficului de executie, intrucat termenul contractual, anul 2013, nu mai poate fi atins.

Radu Berceanu: "Autostrada Transilvania a fost si este o prostie"

  • Nastase se scuza

Potrivit fostului premier, costurile practicate astazi de compania Bechtel sunt cauzate integral de “cel care tine zgarda lui Boc”.

Potrivit lui Nastase, Boc incearca acum sa ia vizorul de pe suspiciunide de coruptie si neglijenta in manevrarea fondurilor, pe felul in care s-a negociat contractul.

Boc mai taie o panglica: 10 km din Autostrada Transilvania

www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';if(typeof flowplayer == 'undefined') { document.write(''); document.write('');}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split('.');var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_big/5e726efffe2cadae3ea67cc56afd7beb/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));