Potrivit motivarii decizie instantei supreme prin care 29 de persoane au primit mandate de arestare preventiva in dosarul "gruparii Mironescu", document obtinut de MEDIAFAX, in 24 noiembrie 2010, senatorul Banias i-a promis lui Eugen Bogatu la cererea expresa a acestuia, ca va interveni intr-o problema pe langa ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

In document se mai arata ca "la data de 3 decembrie 2010 inculpatul Banias Mircea Marius a intervenit pe langa un ministru pentru a-l pastra in functie pe fostul director de la Directia Sanitar-Veterinara din Constanta".

In 7 mai 2010, Bogatu i-a cerut lui Banias sa intervina pe langa o persoana influenta identificata codat ca "doamna" pentru a bloca aducerea unei persoane straine neagreate de grupul infractional la Compania Nationala Administrarea Porturilor Maritime Constanta.

In acelasi document se mai arata ca in 22 noiembrie 2010, "la solicitarea expresa a inculpatului Bogatu Eugen, inculpatul Banias Mircea Marius a promis sa ii dea acestuia informatii si sa se implice personal pentru blocarea unui proiect de restructurare a autoritatii vamale de pe raza judetului Constanta, proiect care daca ar fi fost promovat ar fi incurcat desfasurarea activitatilor grupului infractional".

Doua zile mai tarziu, senatorul Banias i-a relatat lui Bogatu ca a facut demersuri pentru promovarea unui proiect de afacere al acestuia "insa sunt sanse scazute pentru a fi promovat".