Fostul ministru al Internelor vrea sa mearga pana la capat cu candidatura la sefia PDL, in ciuda faptului ca exista zvonuri potrivit carora acesta si-ar uni fortele cu Emil Boc pana la Congres.

"Nici gand sa renunt la candidatura. Fiecare poate sa declare ce vrea, e problema lor ce afirmatii fac in presa”, a declarat Vasile Blaga pentru REALITATEA.NET, referindu-se la cei care lanseaza informatii despre retragerea sa.

“Nu e vorba doar de mine aici. Suntem o echipa si depunem impreuna motiunea”, mai spune democrat-liberalul. Intrebat daca cei care anuntasera initial ca-l sustin, s-au razgandit din cauza presiunilor taberei Boc-Udrea, Blaga raspunde sec: "Nu vreau sa comentez. Deocamdata”.

Valeriu Stoica: "Si Blaga, si sustinatorii lui, vor veni langa Boc"

Vicepresedintele PDL Valeriu Stoica sustine, intr-un interviu publicat miercuri de "Romania Libera", ca traditionalistii care il sustin pe Vasile Blaga vor veni, mai devreme sau mai tarziu, in jurul orientarii reformist-moderate, condusa de Emil Boc, in echipa caruia isi pot gasi loc si Blaga sau Macovei.

Stoica explica faptul ca in ultimele luni s-au conturat doua miscari: una radicala reformista si alta conservatoare, informeaza MEDIAFAX.

"Din fericire, in ultimele saptamani a aparut si a treia orientare, care este una de echilibru, care isi insuseste si caile transformarii PDL, dar care, in acelasi timp, are maturitatea de a intelege ca nu cu minoritatile se castiga bataliile, cu minoritatile se fac programele, dar in jurul lor e nevoie de majoritati.

Aceasta orientare de echilibru este garantia reusitei la Conventia Nationala", sustine Valeriu Stoica.

Citeste si: Presedintele s-a sucit: "Romania are premier"