"Ministerul Justitiei regreta respingerea de catre Camera Deputatilor a cererii formulate de DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a domnului deputat Dan Pasat. Semnalul transmis de Camera Deputatilor prin acest vot este de dublu standard in combaterea coruptiei, in functie de calitatea persoanelor si de infrangere a principiului egalitatii in fata legii", a declarat ministrul Catalin Predoiu, citat intr-un comunicat de presa, transmite MEDIAFAX.

Predoiu a adaugat ca pentru a da Justitiei posibilitatea sa isi spuna cuvantul, pentru a evita consecinte negative asupra raportului de tara si, implicit, asupra intereselor tarii, fata de rezultatul votului de marti, "singura iesire onorabila si in interesul Justitiei si al tarii, al prestigiului Parlamentului" este demisia deputatului Dan Pasat si punerea sa de bunavoie la dispozitia Justitiei.

Deputatul Dan Pasat a scapat de arest!

Totodata, Predoiu a aratat ca Ministerul Justitiei semnaleaza din nou necesitatea punerii in executare a dispozitivului Curtii Constitutionale privind validarea celor opt candidaturi legale la Consiliul Superior al Magistraturii.

"Orice intarziere in validarea magistratilor legal alesi in Consiliul Superior al Magistraturii aduce deservicii Justitiei si poate prejudicia Raportul de tara pe Justitie si prin aceasta aduce atingere intereselor Romaniei in concertul european", a mai spus Predoiu.

Dan Pasat vrea sa mearga in instanta: Sunt nevinovat!