"Nu ma asteptam la acest verdict, recunosc. Dupa zecile de analize facute, dupa tratamentele riguroase din ultimele luni, am sperat ca sunt pe drumul unei insanatosiri in evolutie. Rezultatele sunt, insa, contradictorii, diagnosticul este incert. Prognoza... imposibil de estimat", arata Monica Iacob Ridzi pe blogul sau.

Fostul ministru aminteste totodata si "de asa-zisa strategie" de scapare de responsabilitatea juridica prin inventarea acestui diagnostic.

"Uitasem, pentru o secunda, de leucopenie, de sindromul mielodisplazic si de toate complicatiile aferente. Multi dintre apropiatii mei au fost intrebati, direct sau pe ocolite, daca afectiunile medicale despre care, fragmentar, auzisera din presa, sunt sau nu parte a unei ticluite strategii. Nu, afectiunile mele medicale nu sunt inventate. Dar nici nu voi intra in detalii despre ele si nici nu m-am prevalat ori nu ma voi prevala vreodata de ele", afirma fostul ministru, potrivit MEDIAFAX.

Monica Iacob-Ridzi a fost internata, la sfarsitul lunii noiembrie 2010, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, cu o infectie legata de maduva osoasa,

Fostul ministru al Tineretului este acuzat intr-un dosar de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii, in forma continuata.

Prejudiciul in acest dosar este de 100.000 de lei, creat in urma achizitionarii de catre MTS a unor produse electronice, printre care si laptopuri, declarau surse judiciare.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, in decembrie 2010, cererea DNA de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul Ridzi, precum si cererea de extindere a cercetarii penale. Presedintele Traian Basescu a declarat ulterior ca acest caz a creat un mare deserviciu Romaniei in procesul de aderare la Spatiul Schengen si este nevoie de un aviz favorabil in alte dosare, la inceputul sesiunii parlamentare.